Squashkage

Familiebaseret opskrift. Til en bradepande i bagepladestørrelse skal der laves dobbeltportion. Kagen er velegnet til frysning.

Ingredienser:

  • 3 æg
  • 4-5 dl sukker
  • 2½ dl olie, eller 225 g smeltet margarine
  • 5 dl groftrevet squash (ca. 350 g)
  • 5 dl mel
  • 1/4 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. natron
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. vaniliesukker
  • 3 tsk. kanel
  • 1 tsk. stødte nelliker (kan evt. undlades – jeg plejer kun at komme det halve i)
  • 2½ dl hakkede nødder, mandler eller valnødder
  • Evt. mørk chokolade til pynt.

Fremgangsmåde:

Æg og sukker piskes grundig til æggesnaps. Alle tørvarer blandes i melet. Squash, melblanding og nødder vendes/røres i, og dejen hældes i en bradepande el. lign.

Bagetid 45 min. ved en ovntemperatur på 180 – 200 °C.

Evt. pynt: 200 g (svarer til en stor bradepande) god mørk chokolade hakkes groft og drysses over kagen, når den kommer ud af ovnen – og fordeles med nænsom hånd over kagen, når det er smeltet.

Ualmindelig god fornøjelse 🙂

Kilde: Kollega hos Miljøstyrelsen “fra svigermor Bodil“.