Koteletter i fad med tomat-flødesauce med grøn salat og ris

Nem ret som alle i børnefamilien kan lide.

Ingredienser (4 personer):

  • 4 koteletter
  • 4 tomater, hakket
  • 1 squash, hakket
  • 1 rødløg, hakket
  • 250 g tomatsauce (fra 1x dåse/karton).
  • ½ rød egebladsalat (eller anden sprød salat), groft hakket
  • 250 g gulerødder, skåret i tern, nogle gulerødder evt. i stave til snackgrønt
  • ½-1 potte basilikum, groft hakket
  • 1 kvist rosmarin
  • 1½ dl piskefløde
  • 400 g hvide jasminris

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader C (varmluft). Sæt vand over til ris. Skyl ris og grøntsager og klargør grøntsagerne.

Varm en stor pande op, tilsæt olie, og brun koteletterne ca. 1-2 minutter på hver side. Krydr med salt, og læg koteletterne i et ovnfast fad.

Varm panden op igen, tilsæt olie, og steg de hakkede grøntsager (tomat, løg, squash) i 2-3 minutter. Tilsæt tomatsauce, rosmarinkvist og piskefløde, og kog op. Lad saucen simre i 2-3 minutter, og smag til med salt og peber.

Hæld tomatsaucen over koteletterne i fadet, og bag koteletterne gennemstegte i ovnen, ca. 20 minutter.

Kom ris i en gryde med rigeligt kogende, letsaltet vand, og kog dem i ca. 12 minutter. Hæld overskydende vand fra og lad risene stå under låg indtil servering.

Vend salat og gulerødder sammen, og smag til med lidt olivenolie, eddike og salt.

Gulerodsstave og basilikum anrettes i skåle til servering.

Server koteletter med tomatsauce fra fadet. Drys med basilikum og spis ris og salat til.

Kilde: Inspiration fra Aarstiderne.