Nem ret som alle i børnefamilien kan lide.
Ingredienser (4 personer):
- 4 koteletter
- 4 tomater, hakket
- 1 squash, hakket
- 1 rødløg, hakket
- 250 g tomatsauce (fra 1x dåse/karton).
- ½ rød egebladsalat (eller anden sprød salat), groft hakket
- 250 g gulerødder, skåret i tern, nogle gulerødder evt. i stave til snackgrønt
- ½-1 potte basilikum, groft hakket
- 1 kvist rosmarin
- 1½ dl piskefløde
- 400 g hvide jasminris
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader C (varmluft). Sæt vand over til ris. Skyl ris og grøntsager og klargør grøntsagerne.
Varm en stor pande op, tilsæt olie, og brun koteletterne ca. 1-2 minutter på hver side. Krydr med salt, og læg koteletterne i et ovnfast fad.
Varm panden op igen, tilsæt olie, og steg de hakkede grøntsager (tomat, løg, squash) i 2-3 minutter. Tilsæt tomatsauce, rosmarinkvist og piskefløde, og kog op. Lad saucen simre i 2-3 minutter, og smag til med salt og peber.
Hæld tomatsaucen over koteletterne i fadet, og bag koteletterne gennemstegte i ovnen, ca. 20 minutter.
Kom ris i en gryde med rigeligt kogende, letsaltet vand, og kog dem i ca. 12 minutter. Hæld overskydende vand fra og lad risene stå under låg indtil servering.
Vend salat og gulerødder sammen, og smag til med lidt olivenolie, eddike og salt.
Gulerodsstave og basilikum anrettes i skåle til servering.
Server koteletter med tomatsauce fra fadet. Drys med basilikum og spis ris og salat til.
Kilde: Inspiration fra Aarstiderne.