Hakkebøffer og pasta med flødetomater og basilikum

Nem ret alle i børnefamilien kan lide.

Ingredienser (4 personer):

  • ½-1 potte basilikum, plukket og i en skål til servering
  • 4 store frilandstomater, skåret i grove stykker
  • 2 majskolber, delt i 2-3 stykker
  • 400 g hakket oksekød
  • 500 g maccheroni
  • 1½ dl piskefløde
  • Olivenolie, salt, peber

Fremgangsmåde:

Form oksefarsen til 1 hakkebøf pr. person.

Varm en pande op, tilsæt olie, og steg hakkebøffer gyldne og gennemstegte ved middel varme, 3-4 minutter på hver side. Hold bøfferne lune mellem to tallerkener indtil spisetid. Tør evt. panden af.

Kom pasta i spilkogende vand og kog den al dente (se kogetid på pakken). Gem 3-4 dl kogevand til senere.

Kom majskolber i en gryde med lidt kogende, saltet vand, og damp dem under låg ca. 4-5 minutter. Dræn vandet fra.

Varm panden fra hakkebøffer op igen, tilsæt olie, steg tomater i 2-3 minutter. Tilsæt pastavand og piskefløde, og kog op. Lad saucen simre, til den er kogt ind og cremet, ca. 4-5 minutter. Smag til med salt og peber.

Server pasta på tallerkener toppet med flødetomater. Drys med basilikum, og server hakkebøffer og majskolber til.

Kilde: Aarstiderne.