Nem ret alle i børnefamilien kan lide.
Ingredienser (4 personer):
- ½-1 potte basilikum, plukket og i en skål til servering
- 4 store frilandstomater, skåret i grove stykker
- 2 majskolber, delt i 2-3 stykker
- 400 g hakket oksekød
- 500 g maccheroni
- 1½ dl piskefløde
- Olivenolie, salt, peber
Fremgangsmåde:
Form oksefarsen til 1 hakkebøf pr. person.
Varm en pande op, tilsæt olie, og steg hakkebøffer gyldne og gennemstegte ved middel varme, 3-4 minutter på hver side. Hold bøfferne lune mellem to tallerkener indtil spisetid. Tør evt. panden af.
Kom pasta i spilkogende vand og kog den al dente (se kogetid på pakken). Gem 3-4 dl kogevand til senere.
Kom majskolber i en gryde med lidt kogende, saltet vand, og damp dem under låg ca. 4-5 minutter. Dræn vandet fra.
Varm panden fra hakkebøffer op igen, tilsæt olie, steg tomater i 2-3 minutter. Tilsæt pastavand og piskefløde, og kog op. Lad saucen simre, til den er kogt ind og cremet, ca. 4-5 minutter. Smag til med salt og peber.
Server pasta på tallerkener toppet med flødetomater. Drys med basilikum, og server hakkebøffer og majskolber til.
Kilde: Aarstiderne.