Lækker asiatisk ret de fleste kan lide. Uden gluten og mælk. Svinekød kan erstattes med kyllingekød.
Ingredienser (4 personer):
- 400 g hvide jasminris
- 1 rødløg, skåret i tynde både
- 1-2 hvidløgsfed, fint hakket
- Evt. 1 spidskål, rødt, hvis du ønsker flere grøntsager
- 250 g gulerødder, skåret i tynde stave
- 250 g grønne pebre (padron pebre). Kan evt. erstattes med spidskål, rødt.
- 250 g strimler af svinekam
- Olivenolie, salt, peber, sojasauce (glutenfri)
Gomadressing (laves gerne 8-10 dage før den skal bruges, tilsæt evt. vand, hvis den bliver for tør):
- 1 dl sesamfrø, ristede og stødte til fint mel
- 3/4 dl mayonnaise
- 2 spsk. rørsukker
- 1½ spsk. sesamolie
- 1½ spsk. riseddike
- 1½ spsk. sojasauce (glutenfri)
- (ingredienser røres sammen)
Gomadressing kan evt. erstattes med chilisauce: Knus 2 tørrede chili (piri piri) i en lille skål med sojasuce. Drys evt. med koriander og ristede, saltede peanuts.
Fremgangsmåde:
Kom ris i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand (kan evt. undlades), og kog dem i ca. 12 min. Hæld overskydende vand fra. Lad trække under låg til servering.
Varm en pande op. Tilsæt olie, og steg gulerødder sprødmøre ved høj varme 2-3 minutter. Smag til med salt/soja og peber. Kom gulerødder i en skål. Hvis du bruger spidskål i stedet for pebre, steges spidskål som gulerødder og kommes i en skål.
Varm panden op igen, tilsæt olie, steg kødet ved høj varme i 1-2 minutter. Tilsæt rødløg, hvidløg, stegepebre, og steg videre i 2-3 minutter. Smag til med sort peber samt salt/soja.
Server ris i dybe tallerkener eller skåle, og top med lynstegt grønt og kød. Dryp med gomadressing.
Kilde: Inspiration fra Aarstiderne.