Der er mange, der spiser and eller gås på Mortens aften. Det gør man, fordi en gammel historie fra 300-tallet siger, at en flok gæs afslørede, at munken Morten Bisp gemte sig blandt dem, fordi han ville undgå at blive indsat som biskop.
Retten kaldes “pulled duck” (trukket and) fordi andekødet bliver så mørt, at det kan trækkes fra hinanden.
Ingredienser (4 personer):
- 3 andebryster
- 1 dl ketchup
- 1 spsk. eddike
- 1 spsk. brun farin
- 1 spsk. paprika
- 1 tsk. røget paprika
- Salt, peber
- Burgerboller
- Tilbehør til at putte i burgeren, f.eks. coleslaw
Fremgangsmåde:
Rids skindsiden på andebrysterne med en skarp kniv. Pas på ikke at skære ned i kødet. Læg andebrysterne på en kold pande. Tænd for panden og brun skindet. Vend andebrysterne og steg dem et par minutter på den anden side.
Læg andebrysterne i et ovnfast fad. Rør ketchup, brun farin, paprika, røget paprika, salt og peber sammen til en marinade i en skål. Fordel marinaden over andebrysterne, og vend rundt.
Put stanioal over, og kom fadet i ovnen i et par timer ved 140 grader varmluft.
Lad andebrysterne køle en smule af. Trevl kødet fra hinanden med to gafler, og vend det godt sammen med marinaden i fadet.
Fordel and sammen med fyld i burgerboller.
Kilde: Børneavisen.