Il Ragù Classico – den klassiske Bolognese

Inspireret af den originale opskrift fra det italienske køkkenakademi i Bolognas handelskammer. Den originale opskrift er svær at finde, men Marie – der er italiensk gift – har gjort et hæderligt forsøg på at fremskaffe den originale opskrift… (læs mere her: https://minmandsitalienskekoekken.dk/2012/02/29/ragu-alla-bolognese-kodsovs-helt-efter-forskrifterne/

Opskriften på denne blog flugter med ovennævnte opskrift, og er efter inspiration fra Bichel Vine (https://bichel.dk/opskrifter/il-ragu-classico-den-klassiske-bolognese).

Server en god pasta til.

Ingredienser:

  • 500 g kalket oksekød, gerne fra fritgående kvæg med høj fedtprocent.
  • 250 g pancetta, alternativt tørsaltet og lufttørret bacon.
  • 80 g gul gulerod 
  • 80 g selleri stilk 
  • 80 g løg 
  • 500 g god tomatsauce 
  • 3/4 glas rødvin 
  • 1½ glas sødmælk, lidt bouillon, olivenolie eller smør 
  • ½ dl fløde 
  • Salt og peber 

Fremgangsmåde:

  1. Skær pancetta i meget små tern og steg dem langsomt ved middel varme til det er gyldent og fedtet er smeltet. 
  2. Tilsæt finthakkede urter (gulerod, løg, bladselleri) og lad det brune med kortvarigt. Hvis der er brugt en meget mager pancetta/bacon tilsættes lidt olie eller smør til stegning. 
  3. Det hakkede kød tilsættes og brunes halvt igennem. 
  4. Vin tilsættes og koges helt ind. 
  5. Tilsæt tomatsovs og dæmp varmen. Lad ragouten simre i et par timer. Tilsæt evt lidt bouillon undervejs hvis ragouten bliver kogt tør. 
  6. Mod slutningen tilsættes mælk for at reducere syren fra tomatsaucen. 
  7. Ønskes en ekstra cremet sauce kan der tilsættes en smule piskefløde til sidst – det gør sig især godt hvis du bruger tørret pasta. 
  8. Som altid smages der til med salt og peber undervejs. 

Kilde: Inspiration fra Bichel Vine og ovenstående links.