Æblesalat, f.eks. til røget laks

Kan være en alternativ forret til julemiddagen: Syrlige æbler, fintsmagende ristede nøøder og fed laks. Der prikkes både til det bitre fra eddiken, det fede fra laksen og nødderne og det syrlige fra æblerne.

Ingredienser:

  • Æble, belle de boscop, skrællet og i fine tern
  • Hakkede friske valnødder, fintristede i neutral olivenolie
  • Sherry vineddike
  • Dild, plukket
  • Salt, knust peber
  • Røget laks, tynde skiver

Fremgangsmåde:

Æble og valnødder blandes. Sherry vineddike dryppes over, kun en lille smule. Marinaden må ikke løbe, der skal kun være et tyndt lag. Smag til med salt og knust peber. Serveres ovenpå tynde skiver fed, røget laks.

Kilde: Bo Jacobsen – podcast “Ubegribeligt – mad” (14. december 2023) med Huxi Bach.