Rødbedesalat med vinaigrette

Ingredienser:

Flot, farverig og lækker salat. Brug som tilbehør til kødretter eller vegetarretter. Server evt. med groft brød for en let, selvstændig ret.

1,5 kg rødbeder

Vinaigrette:

  • 2 dl god olivenolie (start med 1 dl og fyld på efter behov)
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk sennep
  • 0,25 dl hvidvins- eller æbleeddike
  • 0,5 rødløg, finthakket
  • Salt, peber
  • Tip: Pynt evt. med salatost/feta og drys med hakket persille eller grønkål – det giver et flot farvespil. Erstat evt. en del af eddiken med citronsaft – det giver en god syre.

Fremgangsmåde:

Skræl og riv rødbeder.

Rør vinaigrette sammen til en tyktflydende masse. Bland rødbeder og vinaigrette.

Pynt evt. med salatost og persille eller grønkål.