Klassikeren fra Brovst… Kan snildt laves dagen i forvejen. Fordobler du nedenstående mængder, passer opskriften til den store Ikea-bageform.
Ingredienser: (ca. 8 personer)
- 300 g sukker
- 4 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 280 g hvedemel
- 3 tsk bagepulver
- 2 dl mælk
- 65 g smør
Topping:
- 125 g smør
- 175 g kokosmel
- 250 g muscovadosukker, eller brun farin
- 1 dl mælk
Fremgangsmåde:
Dej:
Pisk vanilje, sukker og æg sammen, til det er luftigt.
Bland bagepulver med mel og vend det forsigtigt i dejen gennem en sigte, så melet ikke klumper.
Skær smør i tern og varm det op i en gryde sammen med mælk, når smør er smeltet, vendes det i dejen og hele dejen kommes i et ovnfast fad (ca. 30×24 cm) beklædt med bagepapir.
Bag kagen i 30 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft til den er næsten færdig.
Topping:
Kom kokosmel, smør, mælk og muscovadosukker i en gryde, varm op til kogepunktet under omrøring og tag straks af varmen.
Når kagen er færdig tages den ud af ovnen, som skrues op til 225 grader. Fordel fyldet ud over kagen, og sæt den tilbage i ovnen – bag i yderligere 5 minutter.
Lad drømmekagen køle af og så er den klar til at blive nydt.
Kilde: Inspiration fra Valdemarsro.