Farmors brunkager

Min gode farmor Evas opskrift på brunkager. Så bliver det ikke bedre.

Ingredienser (ca. 100 stk.):

  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 1 dl sirup (mørk)
  • 2 tsk ingefær
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk nelliker
  • 300-325 g mel
  • 1 tsk natron
  • 125 g mandler

Fremgangsmåde:

Tag smør ud fra køleskab i god tid, så smørret tempereres. Skær smør i tern. Smør og sukker blandes med krydderierne. Tip: Brug evt. Dr. Oetkers brunkage krydderiblanding i stedet for – den indeholder samme krydderiblanding inkl. pulver af appelsinskal.

Natron blandes med mel. Rør mandler i. Bland melblandingen i blandingen med smør, sukker og krydderier. Ælt godt sammen.

Form som to pølser med en diameter svarende til brunkager. Det er svært at få en sammenhængende masse pga. mandlerne. Fat mod: Blandingen bliver fast som ler, når den køles ned. Når pølserne er klare, stilles de på en plade, dækkes med folie og stilles på køl nogle timer, eller gerne natten over.

Skær pølserne i skiver af ens tykkelse, ca 3 mm, med en meget skarp kokkekniv.

Bag i ca 9 min ved 175 gr. C varmluft. Hvis du bager 2-3 plader ad gangen, lægges et minut eller to til bagetiden.