Hvem husker ikke Bounty-chokoladebaren? Her kan du lave dine egne barer eller kugler.
Ingredienser:
- 1 dåse kondenseret mælk ca. 400 gram
- 250 gram kokosmel
- 300 gram chokolade til overtræk lys eller mørk, du bestemmer
- 1 tsk vanillesukker (kan udelades)
Fremgangsmåde:
Hæld en dåse kondenseret mælk i en skål. Bland kokosmel og vanillesukker i.
Rør massen godt. Det bliver en tyk kokosmasse der skal afkøle 1 time i køleskab, eller et kvarter i fryser. Dæk med film.
Efter 1 time kan du trille små runde kugler. Brug fingrene eller en teske. Det skal gå lidt tjept, inden kokosmassen bliver alt for varm. Nu skal kuglerne afkøle 1 time i køleskab eller 15 minutter i fryser. Dæk med film igen.
Smelt chokoladen over vandbad. Vend bounty-kuglerne i chokoladen og læg dem bagefter over på en tallerken beklædt med madpapir. Drys evt. med drys, inden kuglerne tørrer for meget. Brug f.eks. frysetørret jordbær/hindbær eller kokosmel. De er også fine bare med chokolade.
Nedkøles straks og opbevares på køl i tætsluttende beholder. Bountykuglerne kan holde sig 1-2 uger i køleskab.
Kilde: https://nogetiovnen.dk/bountykugler-med-chokoladeovertraek-og-sommerdrys/