Porre vinaigrette

Lækkert tilbehør, f.eks. til fisk.

Ingredienser:

  • 4 stk. porrer
  • 1 stk. skalotteløg
  • 0,5 bundt bredbladet persille
  • 40 g smør
  • 0,5 dl cidereddike
  • 0,5 dl rapsolie
  • 1 tsk. sennep
  • 1 tsk. honning

Fremgangsmåde:

Vask porre i masser af koldt vand så al jorden kommer ud og del ud i ca. 12 stykker på ca. 5 cm.

Rør finthakket skalotteløg sammen med olie, eddike, sennep, honning, salt og peber til en dejlig tyk vinaigrette.

Kom smørret op i en gryde, sæt på varmen og lad smørret brune og “bruse” op. Kog porre møre i letsaltet vand ca. 3-4 min., tag porrestykkerne op af vandet og kom direkte over i vinaigretten sammen med lidt af kogevandet (porrebouillon) så de suger vinaigretten og alle smagene til sig.

Rør den varme brunede smør ned i porre, så de får en duft af nødder og smag af brunet smør.

Vend masser af hakket grønt ned i porre til sidst og server til den stegte torsk og kartoffelkompot.

Kilde: Claus Meyer – Smag på Norden, dr.dk