Lækkert tilbehør, f.eks. til fisk.
Ingredienser:
- 4 stk. porrer
- 1 stk. skalotteløg
- 0,5 bundt bredbladet persille
- 40 g smør
- 0,5 dl cidereddike
- 0,5 dl rapsolie
- 1 tsk. sennep
- 1 tsk. honning
Fremgangsmåde:
Vask porre i masser af koldt vand så al jorden kommer ud og del ud i ca. 12 stykker på ca. 5 cm.
Rør finthakket skalotteløg sammen med olie, eddike, sennep, honning, salt og peber til en dejlig tyk vinaigrette.
Kom smørret op i en gryde, sæt på varmen og lad smørret brune og “bruse” op. Kog porre møre i letsaltet vand ca. 3-4 min., tag porrestykkerne op af vandet og kom direkte over i vinaigretten sammen med lidt af kogevandet (porrebouillon) så de suger vinaigretten og alle smagene til sig.
Rør den varme brunede smør ned i porre, så de får en duft af nødder og smag af brunet smør.
Vend masser af hakket grønt ned i porre til sidst og server til den stegte torsk og kartoffelkompot.