Tip: Dressing der kan peppe rødkålssalaten op med en lækker syrlighed, der klæder særligt en fed mad godt, og står godt til f.eks. brun sovs og julemaden. Erstat den klassiske mormor-eddike dressing således:
1 del sukker erstattes med ½ del sukker + ½ del lys sirup,
1 del eddike erstattes med ½ del eddike + ½ del limesaft (alternativt ½ del citronsaft),
1 del vand (uændret).
Tippet kommer fra kantinen på Amtsgården.
Ingredienser (8 personer):
- ¼ rødkål (ca. 500 g befriet for yderblade og stok)
- 3 spsk. kirsebæreddike
- 50 g smuttede mandler
- 2 små appelsiner
- 2 spsk. honning
- 2 spsk. olivenolie
- 75 g rosiner eller tørrede tranebær
- salt og peber
Fremgangsmåde:
Snit kålen i helt tynde strimler og vend den med kirsebæreddiken. Krydr med salt. Lad rødkålen trække med eddiken i et par timer. Rist mandlerne ved svag varme i ovnen eller på en pande, til de netop begynder at ændre farve. Skær dem i aflange splinter. Skær top og bund af appelsinerne og stil dem på spækbrættet med skærefladen nedad. Skær skrællen af og skær frugtkødet fri mellem hinderne. Bland honning og olie sammen til en dressing og smag til med salt og peber. Vend rødkål, appelsiner, mandler og rosiner sammen. Vend dressingen i og smag til med salt og peber.
Kilde: meyersmad.dk