Familiebaseret opskrift. Til en bradepande i bagepladestørrelse skal der laves dobbeltportion. Kagen er velegnet til frysning.
Ingredienser:
- 3 æg
- 4-5 dl sukker
- 2½ dl olie, eller 225 g smeltet margarine
- 5 dl groftrevet squash (ca. 350 g)
- 5 dl mel
- 1/4 tsk. bagepulver
- 2 tsk. natron
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. vaniliesukker
- 3 tsk. kanel
- 1 tsk. stødte nelliker (kan evt. undlades – jeg plejer kun at komme det halve i)
- 2½ dl hakkede nødder, mandler eller valnødder
- Evt. mørk chokolade til pynt.
Fremgangsmåde:
Æg og sukker piskes grundig til æggesnaps. Alle tørvarer blandes i melet. Squash, melblanding og nødder vendes/røres i, og dejen hældes i en bradepande el. lign.
Bagetid 45 min. ved en ovntemperatur på 180 – 200 °C.
Evt. pynt: 200 g (svarer til en stor bradepande) god mørk chokolade hakkes groft og drysses over kagen, når den kommer ud af ovnen – og fordeles med nænsom hånd over kagen, når det er smeltet.
Ualmindelig god fornøjelse 🙂
Kilde: Kollega hos Miljøstyrelsen “fra svigermor Bodil“.