Rabarberkompot

Lækkert tilbehør til dit kød. Eller spis det med is eller flødeskum til. Spiser du som dessert anbefales at gange med tre i ingredienslisten.

Ingredienser (4 personer):

  • 2 rabarberstængler
  • 4-5 spsk sukker
  • 1 spsk vand

Fremgangsmåde:

Skær rabarber i stykker af ca. 2 cm. Kom dem i en kasserolle sammen med vand og sukker. Kog det op, og lad det simre til en tyk kompot, ca. 8-10 minutter.

Anret din kompot ved siden af dit kød, f.eks. med nye kartofler og en lækker salat af et halvt egebladssalat og 500 g skårne tomater tilsmagt med olivenolie, balsamico og salt.

Snobrødsdej

En nem og hurtig opskrift på snobrødsdej

Ingredienser (ca. 16 snobrød):

  • 50 g gær
  • 5 dl vand
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 800 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Smulr gæren, og rør den ud i lunkent vand. Tilsæt salt og sukker.

Tilsæt næsten alt mel. Ælt dejen godt igennem til den er glat. Klistrer dejen, kan du tilsætte mere mel. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter.