Lækker sommerlig tilbehør. Krydderurter kan varieres efter smag, behag og årstid. Prøv også sammen med asparges og nye ærter.
Ingredienser (4 personer):
1 kg nye kartofler, vaskede. Kan erstattes med pasta.
1 lille rødløg, tyndtskåret.
1 håndfuld hakket persille
evt. forårsløg, basilikum eller andre krydderurter
Vinaigrette:
Lav evt. dobbelt portion.
2 spsk hvidvinseddike
2 tsk dijonsennep (eller anden sennep)
4-5 spsk olivenolie
salt, peber
Evt. hvidløg
smag evt. til med honning
Fremgangsmåde:
Skyl og vask kartoflerne. Kog efter anvisning, og gerne med skræl. Hæld vandet fra og lad kartoflerne damptørre og køle helt af. Skær i 3-4 mm tykke skiver.
Rør rør vinaigretten sammen – den skal være tyktflydende. Rør rødløg og persille i vinaigretten.
Bland kartofler og vinaigrette. Stil kartoffelsalaten på køl indtil servering.
Kilde: Frit efter Kantinen på amtsgården.