Rødbedesalat med vinaigrette

Ingredienser:

Flot, farverig og lækker salat. Brug som tilbehør til kødretter eller vegetarretter. Server evt. med groft brød for en let, selvstændig ret.

1,5 kg rødbeder

Vinaigrette:

  • 2 dl god olivenolie (start med 1 dl og fyld på efter behov)
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk sennep
  • 0,25 dl hvidvins- eller æbleeddike
  • 0,5 rødløg, finthakket
  • Salt, peber
  • Tip: Pynt evt. med salatost/feta og drys med hakket persille eller grønkål – det giver et flot farvespil. Erstat evt. en del af eddiken med citronsaft – det giver en god syre.

Fremgangsmåde:

Skræl og riv rødbeder.

Rør vinaigrette sammen til en tyktflydende masse. Bland rødbeder og vinaigrette.

Pynt evt. med salatost og persille eller grønkål.

Bagte gulerødder med pesto

Gnub eller skræl gulerødderne. Vend dem med olivenolie og drys med flagesalt. Bag i ovn i 30 minutter ved 200-220 grader. Gulerødderne må gerne få lidt stegeskorpe.

Lav en hjemmerørt pesto, som blendes med hvidløg. Alternativt brug en god købt pesto og blend den kort med 1-2 fed hvidløg og et gavmildt drys cashewnødder. Vend pesto med de færdigbagte gulerødder før servering.