Har du været på bar i sydtyskland eller i Frankrig, så er du sikkert blevet introduceret til denne snak i forbindelse med det øl, der serveres. Første gang jeg smagte dem, var på en tur til Darmstadt, Bessungerstrasse 115, hos Flambee. Flammkuchen er en over 200 år gammel specialitet fra Pfalz, Baden og Alsace. Den ligner en meget tynd pizza. Den traditionelle Flammkuchen har et lag af fromage blanc med løg og bacon ovenpå. Flammkuchen findes i utallige variationer verden over som snack, hovedret og dessert.
Ingredienser:
- DEJ (har du travlt, så brug færdiglavede tortillas i stedet. De fås også glutenfri):
- 250 g hvedemel
- 2 tsk. salt
- 3 spsk. olivenolie
- ca. 1 1/2 dl vand
- FYLD:
- 200 g flødeost
- 1 1/2 dl creme fraiche
- 1 æggeblomme
- salt, peber og revet muskatnød
- 3 løg i helt tynde skiver
- 300 g bacon i helt tynde skiver
- friskhakket purløg
Fremgangsmåde:
Varm ovnen op til 275 grader. Ælt mel, salt, olie og vand sammen til en jævn dej, som ikke klistrer. Lad dejen hvile en times tid.
Del dejen i 2 lige store kugler. Bland flødeost, creme fraiche og æggeblomme og smag til med salt, peber og muskatnød.
Læg en af dejkuglerne på et stykke bagepapir, og rul den helt tyndt ud. Flyt bagepapiret over på en bageplade. Smør halvdelen af osteblandingen på dejen og fordel halvdelen af løgskiverne og baconstrimlerne på toppen.
Bag tærten, indtil dejen er gylden, tag den ud, læg den på et skærebræt og drys den med purløg. Skær den ud og servér den øjeblikkelig, mens den er rygende varm. Imens den første tarte flambée spises laves den næste.