Fantastisk opskrift, der leverer skarp konkurrence til enhver restaurant, der har tænkt sig at servere noget tilsvarende.
Ingredienser:
- 1½ kg blåmuslinger
- ½ knoldselleri
- 1 porre (i tynde ringe)
- 2 gulerødder
- 2-3 skalotteløg el. løg
- 1-2 fed hvidløg
- 2 spsk. smør
- 1-2 dl tør hvidvin
- 2 spsk. kruspersille
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
Blåmuslinger
Skyl og børst muslingerne i koldt vand. Er de slået itu eller lukker de sig ikke, når de bankes let mod køkkenbordet, skal de kasseres.
Urter og dampning
Skræl urterne og skær dem i stykker på ca. 0,5 x 0,5 cm. Pil løg og hvidløg og snit dem fint. Kom urter og løg i en gryde med smør og sauter dem ved middelvarme i et par minutter. Skru op for varmen, tilsæt rensede muslinger og hvidvin og læg låg på. Damp muslingerne i ca. 5 minutter til muslingerne har åbnet sig. Lad dem trække et par minutter før servering og kassér de muslinger, som ikke har åbnet sig.
Servering:
Vend den hakkede persille i, krydr med salt og peber og servér enten med pasta eller med godt brød til at dyppe i væden.
Kilde: Inspiration fra Aarstiderne.com