Det tager knapt et halvt døgn at have stegen i ovnen. Men det er nem mad, det smager godt og alle i husstanden kan lide det.
Ingredienser (8 personer):
Pulled pork:
- 1 nakkefilet à ca. 2,5 kg
- 1 æble (stort)
- 2 rødløg
Rub:
Spørg slagteren – de har ofte en færdig blanding. Ellers brug denne blanding:
- 4 spsk paprika
- 1 spsk sennepspulver
- 1 tsk salt
- 4 spsk brun farin
- 1 spsk peber
- 1 spsk cayennepeber
BBQ sauce:
Man kan selvfølgelig bruge en færdig sauce, men intet er bedre end den hjemmelavede:
- 2 dl ketchup
- 1 dl æbleeddike
- 2 spsk brun farin
- 2 spsk paprika
- 1 tsk sennepspulver
- salt
- peber
Fremgangsmåde:
Bland ingredienserne til rub’en. Gnid rub’en godt ind i nakkefileten. Lad det evt. trække nogle timer eller natten over i køleskabet.
Fyld stegesoen med vand (både overdel og underdel) og lad det stå et kvarters tid. Hæld derefter vandet ud. Det er for at sikre at stegesoen ikke springer, når den kommer i ovnen.
Bland ingredienserne til BBQ saucen sammen. Hæld den i bunden af stegesoen (altså kun i underdelen). Skær æblet i store både og rødløgene i halve. Fordel dem i bunden af stegesoen, så nakkefileten kan ligge ovenpå uden at røre saucen for meget.
Læg kødet i, kom låget på og sæt det i ovnen på ved 120 grader i 9 timer.
Tag stegesoen ud af ovnen og lad den trække med låg på i en halv times tid inden kødet tages op og trækkes fra hinanden med to gafler.
Hæld evt. noget af BBQ saucen overkødet, så det bliver endnu mere saftigt.
Servér f.eks. i pulled pork burger med coleslaw, i quesadillas eller hvad du har lyst til.
Kilde: https://www.webopskrifter.dk/opskrifter/pulledporkistegeso-21741/