En lækker måde at spise kartofler på, og så passer det til alt og er dejlig nemt og hurtig at lave. I Sverige spises rösti med sprødt bacon og lingonsyltetøj eller som tilbehør til kød.
Ingredienser:
- 4 stk. bage kartofler
- 2 kviste timian
- 1 stk. løg
- 1 fed hvidløg, fint hakket
- 1 smule olie til stegning
- evt. æg til at samle ingredienserne.
- evt. bacontern røres i – så er der tale om et selvstændigt måltid, hvis der suppleres med noget grønt tilbehør.
Fremgangsmåde:
Skræl kartoflerne og riv dem på den grove side af rivejernet. Pres saften ud og kom i en skål. En svensk opskrift angiver, at kartoflerne skal koges med skræl, før de rives på rivejernet.
Skær løget i strimler og tilsæt sammen med hvidløg. Bland sammen og krydr med salt og peber. Pluk timian fint og kom ved.
Varm olien op og form derefter kartoffelmassen til små flade ‘kager’ og steg disse gyldne på begge sider. Fjern fra olien og drys med salt.
Inspiration fra: Nikolaj Kirk – Nak & Ædr, dr.dk.