En lækker madtærte med langtidsbagte små tomater. Smagen af Italien…
Ingredienser:
- 200 g hvedemel
- 200 g fuldkornshvedemel
- 200-250 g koldt smør i små tern
- 500 g solmodne halverede cherrytomater eller lignende små tomater
- 125 g revet pecorinoost
- 125 g revet parmesanost
- Evt. frisk timian eller rosmarin
- Olivenolie
- Vand
- Flagesalt
Fremgangsmåde:
Bland melet i en skål. Ælt smør og mel sammen til dejen er en sammenhængende klump. Put evt. nogle få spsk. vand i dejen for at få den til at hænge sammen. Stil dejen køligt et par timer eller natten over.
Tryk dejen ud i en tærteform. Forbag tærten i 15-18 minutter ved 200 grader.
Put osten i et jævnt lag i tærten. Drys evt. en smule krydderurter over osten. Fordel tomater i ringe – udefra og ind mod midten. Giv et gavmildt skvæt olivenolie over tomaterne og drys med en smule flagesalt (der er salt i osten – så kun en smule for synets skyld).
Bag i mindst 1,5 time ved 150 grader. Spises lun eller afkølet.
Kilde: “Onkel Ejvind”