Relativ hurtig aftensmad, der falder i alles smag.
Ingredienser:
- 1 rødløg (1/2 finthakket, 1/2 tyndt skåret)
- 3 fed hvidløg (finthakket)
- 1 squash (1/2 revet, 1/2 skåret i 1 cm skiver)
- 1 aubergine (1/2 revet, 1/2 skåret i 1 cm skiver)
- 4-500 gram hk. oksekød
- 1 flaske mosede tomater, ca. 1/2 liter
- 500 gram pasta penne
- 1 bakke cherrytomater
- 1 mozzarella
- Check selv at du har olivenolie, dijonsennep, honning, eddike (evt. æbleeddike)
Fremgangsmåde:
Kog pasta. Imens tændes ovnen på 250 grader og grøntsager skylles og klargøres.
Sauter hakkede løg og hvidløg med revet squash og aubergine i en god portion olivenolie. Kom kødet i og lad brune. Hæld mosede tomater over og lad simre i 10-12 minutter. Smag til med salt og peber.
Imens lader du de skivede grøntsager bage på en bageplade i den varme ovn. Stænk med olie og drys med salt inden det kommer i ovnen. Steg dem møre og gyldne, ca. 10 minutter.
Dræn vand fra pasta og hæld pastaen i et ovnfast fad. Top med kødsovs og brud af mozzarella. Kom fadet i den varme ovn ca. 6-8 minutter til osten er smeltet.
Rør en dressing af 2 tsk. dijonsennep, 1 tsk. honning, 2-3 spsk. eddike, 2-3 spsk. olivenolie. Krydr med salt og peber. Vend ovnstegte grøntsager med friske tomater, løg og dressing.
Kilde: aarstiderne.com