Dejligt tilbehør til kødretter. Vinaigrette sammensat af olie og syre. Prøv dig frem med forskellige variationer af ingredienserne.
Ingredienser:
- Dijonsennep
- Honning
- Eddike
- Olivenolie
- Bønner
- Tomat
- Salt og peber
- 1/2-1 rødløg, finthakket
- 1 bakke bønner (enderne nippet)
- 1 bakke cherrytomater, halveret
Fremgangsmåde:
Kom finthakket rødløg i en skål med koldt vand og lad trække.
Rør en dressing af 2 tsk. dijonsennep, 2 tsk. honning, 2-3 spsk. eddike og 3-4 spsk. olivenolie. Smag til med salt og peber.
Damp bønnerne i 1-2 dl kogende saltet vand tilsat lidt smør. Damp bønnerne under låg i 3-4 minutter og afdryp.
Vend afdryppede bønner og rødløg med dressing. Vend tomaterne i, smag til med salt og peber.
Kilde: Aarstiderne.com