Grillede abrikoser

Abrikosen er en sart stenfrugt, der med en nænsom tilberedning kan blive ekstra sødmefuld. På en dejlig sommerdag er grillede abrikoser oplagte til desserten.

Ingredienser – Grillede abrikoser med letpisket fløde og blåbær:

  • 10 abrikoser
  • 250 ml fløde
  • 1 bakke blåbær
  • flydende honning

Fremgangsmåde:

Halvér abrikoserne og fjern stenen. Grill dem et par minutter på en ikke brændende varm grill – har du fx grillet bøffer, er de stadigt varme gløder ideelle. De halverede abrikoser kan evt. pensles med en smule neutral olie, så de ikke brænder fast på grillen. De skal endelig ikke have for meget, da de pga. det høje vandindhold hurtigt kan falde helt sammen.
Servér med letpisket fløde, friske blåbær og top med flydende honning efter smag. Så er der sommerdessert. 
Kilde: aarstiderne.com

Gulerodskage

Dette er en klassisk, velsmagende, “svampet” gulerodskage, som vi alle husker fra vores barndom. Tak til Dorte, som havde den med da tre familier for nyligt mødtes i fælles sommerhus. Der var rigeligt til alle med dobbelt portion til stor bradepande (14 personer).

Ingredienser:

  • 375 g sukker (kan nøjes med 325 g)
  • 350 g revne gulerødder
  • 50 g hakkede valnøddekerner (evt. let ristede, og gerne flere til pynt ovenpå fyldet)
  • 3 dl majsolie (eller anden madolie, men ikke olivenolie)
  • 4 æg
  • 300 g mel
  • 1 spsk. kanel
  • 1 tsk. fint salt
  • 2 tsk. natron

Fyld:

  • 125 g flødeost naturel
  • 50 g smør (rigtig smør, tak!)
  • Vaniljesukker efter behag
  • ca. 200 g flormelis (evt. mindre)

Fremgangsmåde:

Pisk sukker og olie cremet. Pisk æggene i ét ad gangen. Pisk rigtig, rigtig godt igennem. Sigt og bland mel, kanel, salt og natron i dejen. Vend gulerødder i til sidst. Fyld dejen i en smurt bradepande.

Bages ca. 60 min. ved ca. 175 grader. Laver du dobbelt portion skal kagen have ca. 75 min.

Fyld: Pisk flødeost og smør cremet. Tilsæt vaniljesukker og flormelis. Pisk det hele godt igennem. Smøres enten ovenpå og pyntes med valnødder, eller kagen skæres igennem “vandret” og fyldet kommes imellem de to lag.

Kilde: Dorte Hedevangs mor.

Saltede mandler

Spar penge og lav dine egne saltede mandler. 

Ingredienser

  • 125 g salt
  • 200 g mandler
  • 5 dl vand

Fremgangsmåde

Kog vand i kedel, kog vand og salt op til saltet er opløst. Put mandler i saltlagen, sluk for blusset og lad blandingen trække 20 minutter. Hæld vand fra. Bred mandler ud på bagepapir på en bageplade. Ristes i varmluft 170-180 grader i 15 minutter. Vend nogle gange. Køl af. 

Opbevares i lufttæt beholder. 

Kilde: Maiken Gottlieb Haugaard