Her er en god opskrift på gammeldags pebernødder. Bedre bliver den ikke!
Ingredienser:
- 250 g mel
- 100 g smør eller margarine
- 175 g sukker
- 1 æg
- 2 spsk. fløde
- ½ tsk. peber evt. friskkværnet
- ½ tsk. ingefær
- ½ tsk. nelliker
- ½ tsk. kanel
- 1/8 tsk. Hjortetaksalt
Fremgangsmåde:
Si de tørre dele sammen og smuldr fedtstoffet i. Pisk æg og sukker til æggesnaps og hæld fløden i. Bland æggesnapsen i melet og saml dejen.
Lad dejen stå koldt.
Bages ca. 10 minutter ved 180 grader.
Tips:
- Nøjes med at blande de tørre dele – det fungerer fint
- Dejen kan sagtens holde sig flere dage i køleskabet, blot den er pakket ordentligt ned.
- Hvis man skulle have den tilbøjelighed: det kan altså ikke betale sig at trille pebernødderne, og desuden smelter de, når de kommer i ovnen.
- 1 portion giver ca 2-2½ bagepladefuld. Så det kan godt svare sig at lave dobbelt portion.
- Husk der er hævemiddel i.
Kilde: Helene