Skal du have mange gæster? Lav maden i forvejen og få samtidig noget lækker mad, som alle kan lide – både børn og voksne.
Ingredienser (12-15 personer):
- 1,5 kg hakket oksekød.
- 200 g bacon (opdater mængde).
- 1,5 l tomatpure.
- 6 gulerødder.
- 3 stængler bladselleri (opdater mængde).
- 1 stort løg.
- 2 fed hvidløg (kan udelades)
- Nogle blade laurbær (opdater mængde).
- Et drys oregano (kan udelades).
- Et glas rødvin.
- Smages til med salt og peber.
- Parmesan.
Fremgangsmåde:
Mindst 1 dl god olivenolie varmes i en stor gryde. Bacon skæres i tern og steges i gryden uden at tage farve. Rør løbende i gryden.
Løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri hakkes fint. Grøntsagerne steges i gryden. Rør løbende og rør i bund. Grøntsagerne må ikke blive brune.
Oksekød blandes i gryden og der røres grundigt til kødet akkurat har skiftet farve. Tilsæt vin og tomatpure. Put laurbær i blandingen. Skru ned til laveste blus og put låg på. Lad stå mindst 3 timer og simre. Smag til med salt og peber.
Server med god spaghetti og drys rigeligt med parmesan over.
Kilde: Mads N. H.