Se opskrifter på linket nedenfor:
- Svensk pølseret.
- Oksegryde med grove grøntsager og karry.
- Pastafad med tomatsovs.
- Mormors kødsovs med kartoffelmos og gulerødder.
- Chokoladekage med frisk frugt.
Se link til Hjemmet.
Se opskrifter på linket nedenfor:
Se link til Hjemmet.
Ingredienser (10 personer, ca. 35 frikadeller):
Fremgangsmåde:
Server eventuelt med klassisk kartoffelmos til. Spæd gerne til med knoldselleri i mosen, for at få lidt grøntsager i ungerne.
Kilde: Hjemmet
Tip: Dressing der kan peppe rødkålssalaten op med en lækker syrlighed, der klæder særligt en fed mad godt, og står godt til f.eks. brun sovs og julemaden. Erstat den klassiske mormor-eddike dressing således:
1 del sukker erstattes med ½ del sukker + ½ del lys sirup,
1 del eddike erstattes med ½ del eddike + ½ del limesaft (alternativt ½ del citronsaft),
1 del vand (uændret).
Tippet kommer fra kantinen på Amtsgården.
Ingredienser (8 personer):
Fremgangsmåde:
Snit kålen i helt tynde strimler og vend den med kirsebæreddiken. Krydr med salt. Lad rødkålen trække med eddiken i et par timer. Rist mandlerne ved svag varme i ovnen eller på en pande, til de netop begynder at ændre farve. Skær dem i aflange splinter. Skær top og bund af appelsinerne og stil dem på spækbrættet med skærefladen nedad. Skær skrællen af og skær frugtkødet fri mellem hinderne. Bland honning og olie sammen til en dressing og smag til med salt og peber. Vend rødkål, appelsiner, mandler og rosiner sammen. Vend dressingen i og smag til med salt og peber.
Kilde: meyersmad.dk
Det er jo højsæson for hvidkål lige nu, og hvilken bedre anledning finder man til at lave retten Karrykrydret hvidkål med oksekød? Det er en meget nem, billig, forholdsvis sund og lækker ret – hvis man kan lide hvidkål. Det gode ved denne ret er at hvidkålssmagen ikke er helt så gennemtrængende, i forhold til andre hvidkålsretter, da den er krydret med masser af karry og hvidløg.
Ingredienser (4 pers.):
Spis retten med ris eller hvidløgsflûtes.
Kilde: God mad, let at lave.