Lækker kage fra svundne tider. Smager skønt, er nem at lave – og den kan fryses, hvilket den kun bliver bedre af. Har du mange æbler, så er her den perfekte kage. Brug friske danske æbler. Den originale opskrift oplyser, at hvis der bruges syrlige æbler, må sukkermængden i æble-marcipanblandingen justeres.
Ingredienser:
- 100 g blødt smør
- 2 dl sukker
- 1 tsk. vanillesukker
- 2 store æg
- 3 dl hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
Fyld:
- 3-4 æbler
- 100 g marcipan
- 2 spsk. sukker
Pynt:
- Flormelis
Fremgangsmåde:
Pisk smør og sukker sammen i en stor skål. Pisk herefter æggene i ét ad gangen.
I en anden skål sigtes mel, bagepulver og vanillesukker sammen. Melblandingen vendes sammen med smørblandingen og ingredienserne røres sammen.
Skræl æblerne og fjern kagehuset. Riv æbler og marcipan på det grove jern, bland det og rør 2 spsk. sukker i massen.
Læg bagepapir i bunden af en springform, 24 cm i diameter, og smør siderne på formen. Fyld dejen i formen og fordel æblemarcipanmassen over dejen. Løft i dejen med en gaffel, så dej og æblemarcipanmasse blandes lidt.
Bag kagen i forvarmet ovn ved 175 °C på nederste rille i ca. 50 minutter. Mærk med en strikkepind, om kagen er gennembagt. Sæt den til afkøling på bageristen.
Drys flormelis over kagen, når den er kold.
Tip: Til 30 personer kan “den store IKEA-bageform” bruges. Brug da 3-dobbelt portion. Smør bageformen med rigeligt smør. Bag i ca. 80 min – tjek med en strikkepind at dejen er gennembagt.
Kilde: Aller