Bliver hurtigt familiens favorit. Kan laves glutenfri.
Ingredienser:
- 360 g mel (270 g Finax melmix (den røde) og 90 g glutenfri havremel). Eller brug alm. hvedemel.
- 300 g sukker
- 65 g kakao
- 1 ½ tsk. vanillesukker
- 1 ½ tsk. natron
- 1 tsk. salt
- 1 dl olie (raps, solsikke..)
- 6 dl æble- eller appelsinjuice
Fremgangsmåde:
Vej alle de tørre ingredienser af og bland dem sammen i en skål. Tilsæt olie og juice og pisk det sammen. (Det tager 2 min).
Hæld dejen i en smurt form 25×25 eller 20×30.
Bag 45-60 min. ved 200 grader C (60 min. ved 175-180 grader C ved varmluft, hvis der f.eks. bages i flere lag i ovnen)
Hvis du har “den store bageform” fra IKEA (aluminium), så lav dobbelt portion – så passer mængden.