Brunkager, glutenfri

God opskrift fra farmor.

Ingredienser:

  • 200 g kartoffelmel
  • 325 g majsmel
  • 25-50 g hakkede mandler
  • 250 g mælkefri margarine
  • 200 g mørk sirup
  • 1 pose brunkagekrydderi
  • 200 g sukker
  • 1,5 tsk. potaske
  • 0,5 dl vand

Fremgangsmåde:

Opløs potasken i vandet.

Margarine, sirup og sukker varmes i en gryde til blandingen når kogepunktet. Den opløste potaske røges i og blandingen stilles til afkøling.

Når massen er blevet lun, blandes de øvrige ingredienser i og der røres rundt. Dejen æltes godt igennem. Hvis massen er blød, så stil den i fryseren, evt. natten over.

Tril dejen i tykke stænger. Stop dejen på køl, hvis den ikke har været det endnu.

Efter et døgns tid på køl skæres dejen i tynde skiver, ca. 2-3 mm. Småkagerne bages på varmluft 10-15 minutter ved 170 grader varmluft.

Kilde: Inspiration fra Helsebixen.