God opskrift fra farmor.
Ingredienser:
- 200 g kartoffelmel
- 325 g majsmel
- 25-50 g hakkede mandler
- 250 g mælkefri margarine
- 200 g mørk sirup
- 1 pose brunkagekrydderi
- 200 g sukker
- 1,5 tsk. potaske
- 0,5 dl vand
Fremgangsmåde:
Opløs potasken i vandet.
Margarine, sirup og sukker varmes i en gryde til blandingen når kogepunktet. Den opløste potaske røges i og blandingen stilles til afkøling.
Når massen er blevet lun, blandes de øvrige ingredienser i og der røres rundt. Dejen æltes godt igennem. Hvis massen er blød, så stil den i fryseren, evt. natten over.
Tril dejen i tykke stænger. Stop dejen på køl, hvis den ikke har været det endnu.
Efter et døgns tid på køl skæres dejen i tynde skiver, ca. 2-3 mm. Småkagerne bages på varmluft 10-15 minutter ved 170 grader varmluft.
Kilde: Inspiration fra Helsebixen.